.st0{fill:#FFFFFF;}

Μάθε πώς να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές από τα γυαλιά ηλίου σου 

 10 Μαΐου, 2022

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Τα φοράμε όλες τις εποχές του χρόνου προστατεύοντας τα μάτια μας από τι δυνατές ακτίνες του ηλίου αλλά δημιουργούμε συγχρόνως και ένα όμορφο look.

Είναι σημαντικό λοιπόν να διατηρούμε σε καλή κατάσταση τα γυαλιά ηλίου μας και να τα αποθηκεύουμε σωστά ώστε να μην γρατζουνιούνται.

Όσο προσεκτικοί και αν είμαστε ωστόσο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τις διακοπές μας, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν γρατζουνιές.

Αν επέστρεψες από διακοπές ή αν εδώ και καιρό αναρωτιέσαι πώς να αντιμετωπίσεις τις γρατζουνιές που έχουν τα γυαλιά σου τότε παρακάτω θα ενημερωθείς αναλυτικά.

Υπάρχουν μερικά προϊόντα που μπορεί να σε ξαφνιάσουν και να σε εντυπωσιάσουν για την χρήση τους αλλά σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσεις και να αντιμετωπίσεις τις ανεπιθύμητες σε όλους γρατζουνιές.

Τα αγαπημένα μας γυαλιά δεν χρειάζεται λοιπόν πάντα να τα αντικαθιστούμε διότι υπάρχουν τρόποι να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές και να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή.

Εμείς συγκεντρώσαμε προϊόντα, εύκολους τρόπους και ιδιαίτερα άμεσους και οικονομικούς ώστε να αφαιρέσεις τις ενοχλητικές γρατζουνιές από τα  γυαλιά ηλίου σου.

Παρακάτω θα ενημερωθείς αναλυτικά με τις συμβουλές μας ώστε να έχεις πάντα σε καλή κατάσταση τα αγαπημένα σου γυαλιά ηλίου και να μοιάζουν πάντα σαν καινούργια.


Μαγειρική σόδα: Αφαιρεί θεαματικά και τις γρατζουνιές από τα γυαλιά ηλίου

 

Είναι απόλυτα λογικό να ενοχλείσαι κάθε φορά που αντικρίζεις κάποια γρατζουνιά στα γυαλιά ηλίου σου.

Κάτι τέτοιο περιορίζει και μεταβάλει προς το χειρότερο την όραση σου και κυρίως την προστασία σου από την ακτινοβολία του ηλίου.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε και δημιουργούμε γρατζουνιές στα γυαλιά μας είναι ότι τα σκουπίζουμε με την μπλούζα μας καθώς και με διάφορα αλλά υφάσματα.

Η μαγειρική σόδα συνιστά ένα προϊόν που το βρίσκουμε στην κουζίνα μας και δεν είναι καθόλου ακριβό.

Χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις για τον καθαρισμό διαφόρων υλικών και τώρα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άφοβα και για τους φακούς των γυαλιών ηλίου σου.

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις επίσης σε τακτική βάση για το καθάρισμα των γυαλιών σου καθώς συνιστά αναμφίβολα μια από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους αφαίρεσης των γρατζουνιών.

Μπορεί να βοηθήσει τόσο σε μικρές αλλά και σε μεγάλες γρατζουνιές.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις λίγη μαγειρική σόδα με νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια μάζα σαν πάστα.

Μετά πάρε την πάστα αυτή και άπλωσε την πάνω στους φακούς των γυαλιών και τρίψε την με ένα βαμβακερό ύφασμα με απαλές κυκλικές κινήσεις

Έπειτα ξέπλυνε με κρύο νερό τα γυαλιά σου και σκούπισε τα καλά. Θα δεις ότι τα γυαλιά σου θα λάμπουν και θα είναι σαν καινούργια. Αν χρειαστεί επανάλαβε την διαδικασία.


Οδοντόκρεμα απλή μέθοδος και με άμεσα αποτελέσματα

 

Η κοινή σε όλους μας οδοντόκρεμα είναι επίσης ένα πολύ καλό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθαριστικό για την αφαίρεση των γρατζουνιών και των βρωμιών που μπορεί να παρουσιάσουν κατά διαστήματα τα γυαλιά ηλίου.

Πάρε λοιπόν λίγο βαμβάκι και λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε τους φακούς με κυκλικές κινήσεις.

Έπειτα ξέπλυνε τα γυαλιά με κρύο νερό και στεγνώστε τους φακούς σε χαρτοπετσέτες ή σε χαρτί κουζίνας.

Η οδοντόκρεμα άλλωστε αποτελεί ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις για τον καθαρισμό διαφόρων αντικειμένων και αυτό οφείλεται στην σύσταση της και στα άμεσα αποτελέσματα της.

Ιδανικά επίλεξε μια οδοντόκρεμα που να μην είναι λειαντική  και να μην περιέχει σκληρά χημικά για λεύκανση ή χρωματισμό. Μπορεί να χρειαστεί να το ξανακάνεις αν υπάρχουν αρκετά βαθιές γρατζουνιές.


Κερί αυτοκινήτου με άμεση δράση και μόνιμα αποτελέσματα

 

Το κερί αυτοκινήτου αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερα ισχυρό προϊόν που συμβάλει στην αφαίρεση των γρατζουνιών από τα γυαλιά ηλίου σου.

Πάρε ένα μαλακό πανί και εφάρμοσε λίγο στους φακούς και με κυκλικές κινήσεις τρίψε τους ελαφριά χωρίς πίεση.

Αν εξακολουθείς να βλέπεις την γρατζουνιά πρόσθεσε παραπάνω κερί. Επίσης μπορείς να επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία τακτικά ώσπου να δεις τις γρατζουνιές να εξαφανίζονται σταδιακά τελείως.

Το κερί αυτοκινήτου αποτελεί επομένως έναν από τους πιο άμεσους και πραγματικά αξιόπιστους τρόπους και μέσα για να εξαφανίσεις μια για πάντα τις γρατζουνιές των γυαλιών σου.

Άλλωστε η σύνθεση του είναι τέτοια που αφού μπορεί να αντιμετωπίζει γρατζουνιές στην επιφάνεια του αυτοκινήτου θα δεις ότι μπορεί αν αντιμετωπίσει θεαματικά και τις φθορές των γυαλιών σου.


Βερνίκι επίπλων: Ιδανικό για βαθιές γρατζουνιές

 

Το σπρέι επίπλων ή και το κερί επίπλων συνιστά ένα απόλυτα αποτελεσματικό προϊόν για την αφαίρεση των γρατζουνιών από τα γυαλιά ηλίου.

Λειτουργεί κατά βάση σαν μείγμα που γεμίζει τις γρατζουνιές και δημιουργεί ξανά μια λεία επιφάνεια στα γυαλιά ηλίου, χωρίς να χρειάζεται έτσι να τα αντικαταστήσεις με νέα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και να τρίψεις ελαφρά τα γυαλιά σου με κυκλικές ελαφριές κινήσεις.

Μετά από την εφαρμογή του προϊόντος αυτού θα εξαφανιστούν τυχόν γρατζουνιές και θα αναρωτιέσαι αν όντως υπήρχαν προηγουμένως.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τον καθαρισμό των γυαλιών ηλίου σου και με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις για αυτά. Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου έχει κατασκευαστεί από ένα συγκεκριμένο υλικό και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην διαδικασία καθαρισμού τους.


Αντηλιακό: Απλά δοκίμασε το


Μπορεί να σου ακούγεται παράλογο και περίεργο αλλά το αντηλιακό αποτελεί ακόμη ένα προϊόν το όποιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την αντιμετώπιση των γρατζουνιών των γυαλιών ηλίου σου.

Πάρε λοιπόν ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο  και τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα πάνω στους φακούς.

Με ένα μαλακό πανί τρίψε το αντηλιακό πάνω στους φακούς μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το αντηλιακό.


Να σημειώσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα κάτι σε αυτό το σημείο, το αντηλιακό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πλαστικούς φακούς και όχι και για γυάλινους.


Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δίνεται έμφαση στο υλικό των φακών καθώς δεν είναι όλα τα προϊόντα καθαρισμού κατάλληλα για να αφαιρέσεις γρατζουνιές.


Μουστάρδα σε μορφή σκόνης ανακατεμένη με ξύδι


Η πάστα αυτή από τα δύο αυτά προϊόντα αν και μπορεί να μην είναι το πιο διαδομένο μέσο για να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές από τα γυαλιά ηλίου αλλά σίγουρα έχει αποτελέσματα.

Αρχικά, λοιπόν φτιάξε μια πάστα από σκόνη μουστάρδας και ξύδι. 

Βρέξε λίγο βαμβάκι ή μια πετσέτα με το μείγμα και στη συνέχεια τρίψε ελαφρά τους φακούς με αυτό με κυκλικές κινήσεις.

Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά του φακούς και θα δεις τα γυαλιά σου να λάμπουν και να έχουν αφαιρεθεί οι γρατζουνιές.

Η μουστάρδα και το ξύδι είναι αναμφίβολα δύο ιδιαίτερα δραστικά συστατικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα όλοι στην κουζίνα μας και μπορούν πρακτικά να αντιμετωπίσουν τις γρατζουνιές. Πολλές φορές άλλωστε τα πιο απλά υλικά είναι και αυτά που μας λύνουν τα χέρια.


Βερνίκι μετάλλων: Μια ακόμη δραστική λύση

 

Το βερνίκι μετάλλων αποτελεί μια ακόμη διάσημη μέθοδο αντιμετώπισης των γρατζουνιών που έχουν δημιουργηθεί στα γυαλιά μας.

Με ένα καθαρό πανί τρίψε απαλά και χωρίς μεγάλη δύναμη πάνω στους φακούς υγρό βερνίκι μετάλλων για να εξαφανίσεις τις γρατζουνιές.

Στη συνέχεια σκούπισε τρίβοντάς τα με αλκοόλ. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί κατά βάση σε μικρές, επιφανειακές γρατζουνιές σε γυαλιά ηλίου.


Το γνωστό Baby oil


Το λαδάκι αυτό αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ δραστικό υλικό αντιμετώπισης των γρατζουνιών.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία και άμεσα να αφαιρέσουν τις γρατζουνιές από τα γυαλιά τους με την χρήση του baby oil.

Βάλε λοιπόν μια μικρή δόση στο σημείο που είναι η γρατζουνιά και τρίψε απαλά μέχρι να φύγει.

Το λαδάκι αυτό θα βελτιώσει την υφή των φακών και θα εξαφανίσει άμεσα τις γρατζουνιές που τυχόν έχουν δημιουργηθεί. Μια δοκιμή μπορεί να σε πείσει για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος αυτού.


Υγρό καθαριστικό για παρμπρίζ: Κατάλληλο ιδιαίτερα για  γυάλινους φακούς

 

Τι χρειάζεται να κάνεις;

Εφάρμοσε λίγο υγρό παρμπρίζ στους φακούς των γυαλιών σου και τρίψε απαλά για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν τα σημάδια είναι  επιφανειακά.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το υγρό καθαριστικό για παρμπρίζ απομακρύνει επίσης και τη βρωμιά και την υγρασία, εμποδίζοντας έτσι τους φακούς να θολώσουν.


Γυαλιστικό ασημικών: Ένα υλικό γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες

 

Το γυαλιστικό των ασημικών αποτελεί μια επίσης δραστική και κοινώς αποδεκτή μέθοδο αντιμετώπισης των γρατζουνιών από τους φακούς των γυαλιών ηλίου.

Συνιστά ωστόσο ακόμη μια μέθοδο που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ σε γυαλί.  

Όμως δουλεύει και έχει άμεσα αποτελέσματα σε πλαστικούς φακούς. Πρόσθεσε λίγη ποσότητα και με ένα απαλό πανί καθάρισε την επιφάνεια από την περιττή ποσότητα.

Τρίβοντας την επιφάνεια με το γυαλιστικό των ασημικών θα αφαιρέσεις τις γρατζουνιές ενώ συγχρόνως θα κάνεις να μοιάζουν σαν καινούργια τα γυαλιά ηλίου σου.

Το υλικό αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο άλλωστε ώστε να καθαρίζει και να λειαίνει πράγμα που το καθιστά ακόμη πιο ισχυρό και κατάλληλο για τους φακούς των γυαλιών ηλίου σου.


Βαζελίνη: Κατάλληλη και για τις γρατζουνιές των γυαλιών σου


Κι όμως η βαζελίνη αποτελεί κορυφαία λύση για την αντιμετώπιση και εξαφάνιση των γρατζουνιών στους φακούς των γυαλιών ηλίου σου. 

Τοποθέτησε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στους φακούς και χρησιμοποίησε ένα πανί για να τους γυαλίσεις με κυκλικές κινήσεις για λίγα δευτερόλεπτα.

Μπορείς, αν θεωρείς ότι το χρειάζεται, να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία όσες φορές θες.

Στο τέλος, για να αφαιρέσεις την βαζελίνη από τα γυαλιά σου χρησιμοποίησε λίγο νερό και ένα νωπό πανί. Με προσοχή θα αφαιρέσεις εύκολα όλη την περιττή ποσότητα και τα γυαλιά σου θα λάμπουν σαν καινούργια και πάλι.


Στάχτη τσιγάρου: Κι όμως έχει αποτέλεσμα

 

Ένας ακόμα τρόπος για να καθαρίσεις τα γυαλιά σου από γρατζουνιές είναι η στάχτη τσιγάρου.

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μην είναι ότι πιο συνηθισμένο αλλά μπορεί πράγματι να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τυχόν φθορές που μπορεί να παρουσιάζουν τα γυαλιά ηλίου σου.

Χρειάζεται να πασπαλίσεις λίγη στάχτη από τσιγάρο στο τζάμι των φακών.

Η σταχτή θα πρέπει να έχει κάτσει και να μην είναι ζεστή ώστε να μην προκαλέσει επιπλέον ζημιές στα γυαλιά σου. 

Αφού βεβαιωθείς ότι είναι δροσερή, τρίψε την απαλά στους φακούς. Έπειτα ξέπλυνε τα γυαλιά και αν χρειαστεί επανάλαβε όσες φόρες θες την ίδια διαδικασία.


Υγρό για τους τραυματισμούς ως μια εναλλακτική λύση

 

Το υγρό για τους τραυματισμούς χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς για τον καθαρισμό των φακών από ανεπιθύμητες γρατζουνιές.

Εφάρμοσε κάποιο υγρό για τους τραυματισμούς στο φακό και άφησε το να στεγνώσει καλά.

Ψέκασε από μακριά και μετά με προσοχή άρχισε να καθαρίζεις την περιοχή των φακών.

Στην συνέχεια χρησιμοποίησε ένα πανί γυαλίσματος ώστε να αποφύγεις να πάρεις μεγάλη ποσότητα.

Οποιοδήποτε υγρό και αν έχεις στην διάθεση σου μπορεί να φανεί αποτελεσματικό για τον σκοπό αυτό που το χρειάζεσαι.


Γενικές συμβουλές και χρήσιμα tips

 

Τα γυαλιά ηλίου μας πρέπει να τα προσέχουμε ιδιαίτερα και να είμαστε προσεκτικοί με την αποθήκευση και τον καθαρισμό τους.

Τα υλικά κατασκευής τους καθώς επίσης και η ανθεκτικότητα τους όσο καλή και αν είναι απαιτεί προσοχή και καλή διαχείριση.

Δεν είναι συνετό να πετάμε τα γυαλιά ηλίου μας μέσα σε τσάντες με αιχμηρά αντικείμενα, όπως κλειδιά καθώς έτσι προκαλούνται γρατζουνιές.

Επίσης δεν αφήνουμε τα γυαλιά ηλίου μας χύμα μέσα σε τσάντες θαλάσσης καθώς μπορεί να γδαρθούν από την άμμο και να αλλοιωθούν οι φακοί από τα αλάτι της θάλασσας.

Επιπλέον, δεν αφήνουμε μέσα στο αμάξι χωρίς θήκη τα γυαλιά μας, να τα χτυπούν οι ακτίνες του ηλίου καθώς αλλοιώνονται οι φακοί τους.

Τι μπορείς να κάνεις; 

Να έχεις πάντα μέσα σε μια θήκη τα γυαλιά ηλίου σου και να τα τοποθετείς πάντα μέσα σε αυτήν όταν δεν τα χρησιμοποιείς.

Οι φακοί από γυαλί είναι πιο ευάλωτοι καθώς μπορεί να σπάσουν και από ένα μόνο μικρό χτύπημα. 

Υπάρχουν ακόμη πιο ανθεκτικοί φακοί αλλά κάθε υλικό απαιτεί καλή διαχείριση και φροντίδα ώστε να μην αλλοιωθεί η αρχική του κατάσταση.

Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης ενός ενδεχομένου κινδύνου φθοράς είναι η προστασία εκ  των προτέρων, άλλωστε για αυτό είναι καταλυτικό να φρόντιζεις τα γυαλιά σου ώστε να μη χρειάζεται μετά να έρθεις αντιμέτωπος με ενοχλητικές γρατζουνιές.

Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις προστατευτική μεμβράνη και να προστατέψεις ακόμη περισσότερο τα γυαλιά ηλίου σου από γρατζουνιές.

Μπορείς να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα οπτικών και να ενημερωθείς πλήρως για τις μεμβράνες αλλά και για ειδικά σπρέι καθαρισμού και αντιμετώπισης γρατζουνιών.

Ελπίζουμε λοιπόν, όλα τα παραπάνω μέσα και προϊόντα να σε βοηθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά να αφαιρέσεις και εσύ τις γρατζουνιές από τα γυαλιά ηλίου σου.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>