.st0{fill:#FFFFFF;}

Πώς να επιλέξω γυαλιά ηλίου; Βρες τις πιο χρήσιμες συμβουλές 

 27 Μαΐου, 2022

Πολύ συχνά αναρωτιέσαι ποιο στυλ και σχέδιο γυαλιών ηλίου είναι το ιδανικό για σένα.

Το ιδανικό ζευγάρι εξαρτάται και έχει να κάνει όχι μόνο με το σχήμα του προσώπου σου αλλά και με το στυλ και την προσωπικότητα σου.

Τα γυαλιά ηλίου συνιστούν άλλωστε ένα από τα κορυφαία και απαραίτητα αξεσουάρ όλων.

Τα φοράμε από το πρωί ως και το βράδυ, ειδικά στην χώρα μας, και επιλέγοντας τα κατάλληλα θέλουμε πάντα να ξεχωρίζουμε στις εμφανίσεις μας.

Πέρα λοιπόν από την προστασία που μας προσφέρουν από τον ήλιο θέλουμε και να ταιριάζουν στο πρόσωπο και στο στυλ μας.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις και εσύ τα ιδανικά για σένα γυαλιά ήλιου, αυτά που πέρα από κορυφαία αισθητική θα αναβαθμίσουν κάθε σου εμφάνιση και look.

Γυαλιά ηλίου: Ποια είναι τα βασικά κριτήρια και παράμετροι επιλογής τους;

Υπάρχουν πολλά στοιχεία και παράμετροι που καθορίζουν ποια γυαλιά θα επιλέξεις. Οι επιλογές σαφώς και είναι αναρίθμητες αλλά κάθε στυλ και πρόσωπο φέρει τις δικές του μοναδικές προτιμήσεις και χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά μπορείς να επιλέξεις γυαλιά ηλίου με βάση τα ακόλουθα στοιχεία.

1. Με βάση την κατασκευή των σκελετών τους: 

Η κατασκευή που έχουν τα γυαλιά ηλίου είναι πολύ σημαντική για την τελική επιλογή σου.

Η ποιότητα των υλικών τόσο του σκελετού όσο και των φακών τους, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την αντοχή του στην χρήση και στον χρόνο.


Η επιλογή του κατάλληλου σκελετού

Ο σκελετός λοιπόν, θα πρέπει να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σου και να εφαρμόζει σταθερά και σωστά με βάση το μέγεθος του προσώπου σου.

Μόνο τότε αυτά κρίνονται κατάλληλα για τα δικό σου πρόσωπο.

Σημαντικό είναι να μην έρχεται σε επαφή ο σκελετός με τους κροτάφους, τα μαγούλα, τα βλέφαρα και τα φρύδια διότι τότε μπορεί να σε ενοχλεί και όχι να σε διευκολύνει κάθε φορά που φοράς τα γυαλιά σου.

Σίγουρα θα βρεις γυαλιά ηλίου με μοντέρνα χρώματα και σχέδια που θα σε ενθουσιάσουν αλλά δοκιμάζοντας τα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο σου.

Κάποια σχεδία δεν θα καλύπτουν σωστά τα μάτια σου ενώ αλλά θα είναι υπερβολικά μεγάλα για το δικό σου πρόσωπο σου.

Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο για την τελική σου απόφαση.

Η τέλεια εφαρμογή του σκελετού των γυαλιών ηλίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα τα επιλέξεις.

Τα κύρια σημεία επαφής και στήριξης είναι η μύτη και στη ράχη των αυτιών με μικρά στοιχεία των γυαλιών να ταιριάζουν τέλεια και να μην προκαλούν δυσφορία και ενόχληση.


Η επιλογή του υλικό του σκελετού

Φυσικά η επιλογή του υλικού του σκελετού παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Εδώ εμπλέκεται βεβαία κατά βάση το στυλ και το αισθητικό κομμάτι.

Ωστόσο το υλικό κατασκευής του κατέχει εξίσου σημαντικό ρόλο και όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και πόσο άνετα είναι τα γυαλιά στο πρόσωπο σου.

Για παράδειγμα πολλοί ενοχλούνται από τους πολλοί λεπτούς και μεταλλικούς σκελετούς.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλαστικό, κοκάλινο και μεταλλικό σκελετό, με τον καθένα να έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Πλαστικός σκελετός

Ο πλαστικός σκελετός είναι πρακτικός, ανθεκτικός και ιδιαίτερα άνετος στην εφαρμογή. Θα βρεις σίγουρα αμέτρητες επιλογές και σε πολύ καλές τιμές.

Το αρνητικό της επιλογής αυτής μπορεί να είναι ότι δεν είναι τόσο εφαρμοστός και εύκαμπτος.

Μεταλλικός σκελετός

Η επιλογή ενός μεταλλικού σκελετού προσφέρει μοναδικό στυλ και κομψότητα.

Από άποψη λειτουργικότητας ξεχωρίζει για το καλό οπτικό πεδίο που προσφέρει και ιδιαίτερα όσον άφορα τα πλαϊνά των γυαλιών.

Οι μεταλλικοί σκελετοί συνήθως μπορούν να προσαρμοστούν στο εκάστοτε σχήμα προσώπου.

Κοκάλινος σκελετός

Τέλος, οι κοκάλινοι σκελετοί συγκαταλέγονται στις πιο πρακτικές επιλογή καθώς το υλικό κατασκευής τους είναι ανθεκτικό και υποαλλεργικό όπως και τα προαναφερόμενα είδη αλλά με πιο βαρύ και παχύ υλικό.


2. Με βάση την κατασκευή των φακών τους: Οι φακοί και τα φίλτρα προστασίας που έχουν τα γυαλιά ηλίου επίσης συμπεριλαμβάνονται στους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός ζευγαριού ηλίου. 


Φίλτρα προστασίας

Τα φίλτρα προστασίας των γυαλιών ηλίου σαφώς και συνιστούν μια από τις κυριότερες παραμέτρους επιλογής γυαλιών.

Χάρη σε αυτούς τα μάτια μας προστατεύονται από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Έλεγξε ότι το ζευγάρι που θα αγοράσεις σε προστατεύει και εμποδίζει τις UVA και UVB ακτίνες να εισέρχονται στα μάτια σου και στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από αυτά.

Υλικό και χρώμα φακών

Επιπλέον, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή σου είναι το υλικό και το χρώμα των φακών.

Αυτό και πάλι εξαρτάται από τα γούστα σου αλλά και από το πόσο βολικά εσύ αισθάνεσαι το εκάστοτε ζευγάρι γυαλιών και το κάθε υλικό.

Τα υλικά είναι πολλά και το καθένα με τις δικές του μοναδικές ιδιότητες.

Από την άλλη όσον αφορά το χρώμα των φακών εδώ το γούστο και η αισθητική έχουν τον πρώτο λόγο.

Η ποικιλία των χρωμάτων είναι τεράστια, πράσινοι, καφέ, κλασικοί μαύροι, ροζ, κίτρινο και πολλοί ακόμη.

Το σημαντικότερο κατά την επιλογή του χρώματος των φακών είναι να σε βολεύουν και να είναι αποτελεσματικοί ως προς την προστασία που σου παρέχουν.

Οι καφέ και οι μαύροι είναι οι ιδανικοί για καθημερινή χρήση ενώ σου προσφέρουν ένα κλασικό και διαχρονικό attitude. Ενώ ανάλογα με τις δραστηριότητες σου μπορείς να επιλέξεις και το κατάλληλο χρώμα φακών.

Τέλος, φυσικά δεν θα αφήναμε εκτός τους φακούς καθρέπτες. Αυτοί δεν αλλάζουν καθόλου την αντίληψη των χρωμάτων όπως κάνουν οι χρωματιστοί.

Παρέχουν υψηλή προστασία, μειώνουν αισθητά την ποσότητα του φωτός και φυσικά προσφέρουν ακαταμάχητο στυλ.


3.Με βάση το σχήμα του προσώπου σου: 

Δίχως καμία αμφιβολία το σχήμα του προσώπου σου καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό και την επιλογή του ιδανικού ζευγαριού γυαλιών ηλίου.

Μπορείς εύκολα να παρατηρήσεις το σχήμα του προσώπου σου μπροστά από έναν καθρέφτη, αν δεν το γνωρίζεις ήδη.

Δες ποιες γραμμές ταιριάζουν στο πρόσωπο σου και βρες το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου για σένα.

Παρακάτω θα βρεις λοιπόν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου τις προτάσεις μας.

Στρογγυλό: Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο προτίμησε σκελετούς με γεωμετρικά σχήματα και έντονες γωνίες ώστε το πρόσωπου σου να φαίνεται πιο λεπτό και μακρύ.

Προτίμησε ορθογώνια, oversized και τετράγωνα γυαλιά ηλίου με μικρό ύψος.

Τετράγωνο: Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή προσώπου προτίμησε να επιλέξεις Aviator και στρογγυλά γυαλιά ηλίου. 

Ένας οβάλ σκελετός θα δώσει της αίσθηση ενός μακρύτερου προσώπου. Επίσης, η επιλογή ενός σχήματος τύπου πεταλούδας θα δώσει μια όμορφη αρμονία στο προσώπου σου.

Σκελετοί σε γεωμετρικά σχήματα επίσης ταιριάζουν στο δικό σου σχήμα προσώπου.

Τρίγωνο: Το βασικό είναι στην περίπτωση αυτή να δημιουργηθεί μια αρμόνια και να μετριαστεί το φάρδος στο σαγόνι και να προστεθεί πλάτος στο μέτωπο επιλέγοντας γυαλιά με έντονη εξωτερική πάνω γωνία. 

Τα γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας και αυτά που δεν έχουν σκελετό στο κάτω μέρος είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Μακρόστενο: Διάλεξε στρογγυλούς ή με γεωμετρικά σχήματα σκελετούς. Μπορείς να τολμήσεις να επιλέξεις έντονα διακοσμητικά στοιχεία για τα πλαϊνά που θα δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους.

Επίσης, τα γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος σαφώς και είναι μια καλή επιλογή αν θες να δώσεις ένταση στο πρόσωπο σου.

•Σχήμα καρδιάς: Τα γυαλιά με έντονη εξωτερική κάτω γωνία είναι τα ιδανικά για το δικό σου πρόσωπο.

Στυλ όπως Aviator, τύπου αεροπορίας δηλαδή, σου ταιριάζουν τέλεια. Επιπλέον, σχήματα όπως cat eye και τετράγωνο με μια πιο vintage προσέγγιση σου πάνε επίσης. Ενώ τα γυαλιά χωρίς σκελετό ή αυτά με ορθογώνιους σκελετούς θα ταιριάξουν τέλεια με το σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ: Ανήκεις ομολογουμένως σους τυχερούς/ες αν διαθέτεις οβάλ σχήμα προσώπου και αυτό γιατί το σχήμα του προσώπου σου είναι ιδανικό για να δοκιμάσεις πολλά είδη σκελετών με τα περισσότερα να σου ταιριάζουν άψογα.

Οι μεγάλοι, oversized σκελετοί όπως επίσης και τα γυαλιά ηλίου με τετράγωνο σχήμα και retro στυλ είναι ιδανικοί για το πρόσωπο σου. Οι επιλογές αυτές θα τονίσουν τα ζυγωματικά σου. Το στυλ Aviator θα σου ταιριάζει επίσης πολύ.

Σχήμα «Διαμάντι»: Στο σχήμα αυτό προσώπου ταιριάζουν σκελετοί με καμπύλες οι οποίοι θα τονίζουν τα χαρακτηριστικά σου, που δεν θα είναι ωστόσο φαρδύτεροι από αυτά και δεν θα έχουν έντονα διακοσμητικά στοιχεία. 

Οι τετράγωνοι σκελετοί αλλά και οι στρογγυλεμένοι στο κάτω μέρος θα περιορίσουν το πλάτος των ζυγωματικών και θα αναδείξουν το μέτωπο και το σαγόνι.

Ρόμβος: Το σχήμα προσώπου ρόμβος χαρακτηριστικό του έχει τα έντονα μάγουλα και τα ζυγωματικά.

Έχοντας ένα τέτοιο σχήμα προσώπου σε συμβουλεύουμε να δώσεις έμφαση στα ματιά επιλέγοντας στρογγυλούς στο κάτω μέρος ή τετραγωνισμένους σκελετούς. 

Σκελετοί με μικρή καμπυλότητα θα αναδείξουν επίσης τα ματιά σου και έρθουν σε αρμονία με τα ζυγωματικά σου.


4.Με βάση την μύτη:  

Σίγουρα ξέρεις πως η μύτη επηρεάζει το σχήμα γυαλιών που θα επιλέξεις και από άποψη αισθητικής αλλά και από άποψη εφαρμογής.

Συνιστά κεντρικό σημείο του προσώπου και εκεί οπού στηρίζονται τα γυαλιά. Έτσι η επιλογή που θα κάνεις θα πρέπει να έρχεται σε αρμονία με όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.


5.Με βάση το δέρμα σου και την απόχρωση αυτού: 

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις δέρματος και η καθεμία αποτελεί το «φόντο» του καθένα από μας.

Με βάση το χρώμα της επιδερμίδας επιλέγουμε ρούχα, αξεσουάρ και γυαλιά ηλίου. Βλέπουμε ποια χρώματα μας ταιριάζουν και ποια αναδεικνύουν καλυτέρα τα χαρακτηριστικά μας και με βάση αυτά κάνουμε τις ανάλογες επιλογές.

•Αν είσαι μελαχρινή/ος: Σου ταιριάζουν πολύ οι αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ, του πορτοκαλί, του ροζ και όλα τα ζεστά χρώματα τις παλέτας αυτής. Με τα χρώματα αυτά να δημιουργούν την τέλεια ισορροπία.

Αν είσαι ξανθιά/ος: Έχεις πολλές επιλογές καθώς σχεδόν όλα τα χρώματα γυαλιών μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο «κάδρο» στο πρόσωπο σου.

Αν έχεις μια ροζ και ρόδινη επιδερμίδα: Σου ταιριάζουν εξαιρετικά τα γυαλιά ηλίου στις αποχρώσεις του πρασίνου και του κίτρινου. Οι γήινες αποχρώσεις επίσης δημιουργούν μια όμορφη εικόνα στο προσώπου σου αναδεικνύοντας το χρώμα της επιδερμίδας σου.

Αν έχεις προς το κίτρινο χρώμα επιδερμίδα: Τότε οι αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου και του ροδακινί σου ταιριάζουν μοναδικά αναδεικνύοντας την επιδερμίδα σου όλες τις εποχές του χρόνου.

Να τονίσουμε πως οι αποχρώσεις της επιδερμίδας είναι πάρα πολλές απλά προσπαθήσαμε με μια γενική προσέγγιση να σε κατευθύνουμε ως προς τις χρωματικές παλέτες που ταιριάζουν στον καθένα.

Εύκολες συμβουλές και tips για να βρεις το ιδανικό μέγεθος στα γυαλιά ηλίου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεις το ιδανικό μέγεθος γυαλιών ηλίου για το πρόσωπο σου.

Eδω στο blueyes να δεις τι σου ταιριάζει.

Οι επιλογές όμως που θα βρεις ηλεκτρονικά είναι αμέτρητες και μοναδικές επομένως αξίζει να γνωρίζεις το μέγεθος σου και εύκολα να παραγγέλνεις το ζευγάρι που σου αρέσει.


Πρώτο tip: 

Μπορείς να βρεις το μέγεθος των γυαλιών σου μετρώντας απλά ένα παλιό ζευγάρι που σου εφαρμόζει τελεία και σε βολεύει σε κάθε σου εμφάνιση. 


Εσωτερικά στον σκελετό του υπάρχουν κάποιοι αριθμοί που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το νέο ζευγάρι γυαλιών ηλίου σου.

Βέβαια να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το σχήμα και το στυλ του εκατοστέ ζευγαριού ηλίου.

Εάν για παράδειγμα είναι μεγάλοι οι φακοί του μπορεί αυτό να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο σου αλλά να μην αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου.

Δεύτερο tip: 

Μπορείς εύκολα με έναν χάρακα να μετρήσεις το μέγεθος των γυαλιών σου εφόσον αυτά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις τι νούμερο είναι. 


Με έναν χάρακα μετρά τα γυαλιά σου και βρες το μέγεθος σου εύκολα.

Τρίτο tip: 

Χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα μπορείς να βρεις το ιδανικό μέγεθος σε γυαλιά ηλίου ανάλογα με το πρόσωπο σου.

Το ύψος που έχει μια πιστωτική κάρτα είναι σχεδόν το ίδιο με το μήκος ενός φακού γυαλιών μεσαίου μεγέθους.

Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να πάρεις μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα να σταθείς μπροστά από τον καθρέφτη σου και να την τοποθετήσεις ανάμεσα στη γέφυρα της μύτης και κάτω από το φρύδι σου.

 
Αν η άκρη της κάρτας εκτείνεται πέρα από την άκρη του ματιού σου, το μικρό μέγεθος είναι το νούμερο σου,

αν η άκρη της κάρτας τελειώσει στο εξωτερικό άκρο του ματιού, το μεσαίο μέγεθος είναι το ιδανικό για σένα ενώ

τέλος αν η άκρη της κάρτας τελειώσει πριν από την εξωτερική άκρη του ματιού το μεγάλο μέγεθος είναι αυτό που θα σου εφαρμόζει καλύτερα. 

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία και κατευθύνσεις να σε βοήθησαν στο να επιλέξεις και εσύ τα ιδανικά γυαλιά ηλίου που θα ταιριάξουν καλύτερα στο στυλ, στις επιθυμίες καθώς και στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>